Tuesday, April 14, 2009

The Super 8-FAME GUARANTEED!!!


Hey everyone, this event is going to be huge. Back to back fights!!!! 15 fights packed into one night.

The best Malaysian Fighters in the Contender Asia weight category will be fighting it out to be on the Contender Asia II reality show, which is forecast to be viewed by 1 billion people worldwide.

FAME GUARANTEED!!!

Lets get some feedback from all of you out there!!!


Who will the winner be-

Tengku Shahrizal
Fight record:-
Fights 80

Wins 78

Draws 2

-The fighter from PDRM who has never been defeated.........will his powerful punches and endless stamina win him the night?...............or

Faizal Ramli-
Fights 36
Wins 34
Draws 2

-undefeated, this fighter is famed for his elbow strikes and his powerful low kicks. Will Faizal be the next Qualifier........... or

Wes Jaya
Fights 19
Wins 15
Losses 4

- the mysterious white Malaysian! This guy is shrouded in mystery. How does he fight? What secret weapon does he yield, elbow strikes? Powerful punches? Does he have what it takes to be the next Malaysian Qualifier...........or

Khoo Meng Yang-Total fight records:-
38 fight
24 wins
13 losses 1draw
11ko

-the fighter that everyone says is almost impossible to knock out. Khoo is a skilled fighter with amazing stamina, will this bring him through the 3 fights these men will have to go through to appear victorious?............or


Hashim Ramli-
25 Fights
15 Wins
5 Losses
5 Draws

-this man definitely has the right build for CA2, will his impressive clinching skills take him through to the final round.........or

Fighter Profile:-
Abdul Alif Mohd Zulkifli
72 kg
171 cm
20 fights
11 wins
6 losses
3 draws


Alif, from what I hear Alif is a skilled fighter who needed to get fit. Well going by his recent photos showing his newly acquired six pack his fitness is surely good now. Will Alif steal the show........or

Kudin, Khuntheb
- This tough Kelantanese fighter is loved by his followers and team mates alike.Will his newly acquired skills help him appear victorious?.......or


Muhammad Azwan Zamri-
5 Fights
5 Wins

-this young fighter from Kota Bharu hasn't got a lot of fights to his name but will this work to his advantage? Will this keep his opponents in the dark and unable to figure out a fight plan?........

ALL WILL BE KNOWN ON THE NIGHT OF THE STARS!!!

SEE YOU IN KOTA BHARU ON THE 24TH OF APRIL

22 comments:

Anonymous said...

Go Alif ......... Boxxworriors

Joseph said...

Khoo will make a suprise. Watch out everyone

shauqie said...

how much the ticket for adult?

Anonymous said...

Tiket berapa? Satu malam sahaja kan? Macamana mat salleh malaysia Wes ni boleh masuk? Kan ramai lagi nak muay dekat malaysia???

SA said...

Harga tiket RM15.
Dan untuk pengetahuan anda Wes pegang IC Malaysia.

Anonymous said...

go WES go!!! ya capt, wes pegang ic malaysia as warganegara and membesar n sekolah di taman tun.. good luck bro!!

Ampang Gym said...

Yeah go Wes.. Buktikan kehebatan anda..

Azwan Gong Kedak said...

Good luck pada semua peninju. Nampaknya ini akan jadi event yang terbesar dalam sejarah muaythai Malaysia. Siapa WMC malaysia ni??

Anonymous said...

POKKU AKAN BELASAH SEMUA YANG LAIN MACAM POKKU BELASAH HAMDAN

PEMINAT KUDA MERAH

BoxxTomoi said...

Best of luck to all Nak Muay, just give your best.
Wes Jaya dan Alif, apa pun keputusannya, we at boxxtomoi are proud of you!
pada penonton, biar yang diatas ring saja gocoh!
Good luck to the organizer.

Anonymous said...

Ada sapa-sapa tahu rekod perlawanan antara tengku vs faizal atau kudin sebelum ni? Wes pernah tak lawan dekat Malaysia sebelum ini?

Pak Zawi said...

This is a prestigious event. I wonder how much is the total prize money?

Anonymous said...

Winner gets 5000 I heard..

Anonymous said...

i heard 2,000 ringgit

shazxennax said...

Go Wess.. HANG BALIK NANTI JANGAN DUK MENGADA NAK SPEAKING LONDON.. lani wess dah duk kecek klantan sokmo!!

Go Aliff... apa2 pun keputusan, we at BOXX family always proud of you..

Buktikan adik!!!

Anonymous said...

pokku, kasi KO semua fighter yang ada, alif org baru tapi penumbuk awak x.... tapi ingat..pokku is well trained..go go kuda merah..pdrm

Anonymous said...

hari hamdan kena dgn pokku sampai terduduk...kali ni giliran faizal dgn kudin pulok... hashim hati2 dgn pokku..kalu x pisang berbuah 2x

Anonymous said...

Hidup Pokku ... Kudin takde chance langsung dengan pokku. Faizal pun mesti tumbang round 2...........

Anonymous said...

Jgn bangga sgt ler ngn POKKU korang tue yekkk...blum cuba mana tahu!!!!kang kena tersungkur kang POOKU..Nk kutuk org pn tapis2 ler bro...COZ aku ni pminat kudin ler..

Anonymous said...

siapa pun pemenang antara 8 fighter malaysia, buat yang terbaik. ujian sebenar masa lawan dgn org asing nanti. buat yang terbaik, bagi pokku anda seorg yang x sombong dan hebat. peluang anda bergelar juara acara super terbuka luas go champ,bagi kudin anda ada bakat dan harap anda rampas balik talipinggang yang abbas rampas dr anda.bagi faizal anda punya kelebihan sendiri guna semua ilmu yang diguna semasa di thailand abbas dah tumbang sekarang langkah anda makin mantap tapi ingat anda pernah kalah di tangan khoo meng yang dalam ultimate worrior 2007 dan dia antara org yang berpengalaman dalam seni bela diri malaysia yakni kickboxing,mfk ultimate worrior dan sanshou so hati2,bagi alif..ni peluang anda buat yang terbaik baik segala kelemahan, sapa tahu slot terakhir ni milik anda. buat hashim, anda antara yang terbaik dalam super 8.anda ada peluang so jgn siakan.kaji setiap kekalahan agar pisang x berbuah 2x...untuk azwan anda underdog skrg..mcm2 boleh jadik...bukan senang dapat peluang so rebut peluang anda...dan the white malaysian...wes jaya...kami x pernah tgk rentak anda..tapi walau apa pun warna kulit anda..anda tetap wakil malaysia ..dan andai anda terpilih...naikkan nama Malaysia..malaysia boleh....bg semua fighter.ingat anda semua bawa nama malaysia dan tunjukkan permaianan yang cantik...jauh saya dtg gi tgk dr KL ni...chok dee

Anonymous said...

pokku dgn solid punch dan kicking, jarak anggaran siku anda tepat serta stamina anda yang tiada penghujung serta anda seorg juara , faizal...anda memiliki pukulan siku yang mantap...so tunjukkan anda seorg juara intercontinental, khoo meng anda juara MFKdan shansau anda unbeatable in sanshou, bg saudara kudin...anda bekas juara...jadikan pengalaman anda kalah pada abbas sebagai sandaran serta bg saya anda seorg yang hebat cuma perlu berwaspada,alif..seorg yang misteri jugak...harap anda akan menunjukkan kehebatan anda...hashim..dulu anda x pernah kalah tetapi selepas super 4 anda seperti terkena badi dgn poku...tapi harap di super 8 anda menunjukkan kebangkitan anda yang kami tunggu2 kan insyallah, bagi azwan... belum pernah saya tgk rentak lawan anda tapi dgn rekod tanpa kalah anda kami yakin saingan yang tiada penghujungnya. buktikan pada kami..dan buat wes tgk dr rupa anda org putih tapi anda pegang ic malaysia... jaya "the white malaysian" apa pun warna kulit anda wakil kami..jika anda terpilih..buktikan kesungguhan anda...sama ada siku,lutut, power punch...give us your best///too all fighters do your best..Pokku naikkan nama PDRM dan malaysia, faizal dan kudin naikkan nama malaysian tigers dan malaysia...jgn sia2kan harapan team anda yang menghantar anda berdua sampai ke thailand,khoo meng yang....TNT mengharapkan anda begitu juga malaysia, azwan..naikkan kehebatan nama M-150 dan nama malaysia...serta dua wakil boxx worrior iaitu alif dan the "white malaysian" boxx team dan malaysia meletakkan sandaran juga pada anda berdua......kalah jgn dihampakan sebab adat berlawan ada kalah menang, biar menang dgn bermaruah kalah dgn megah..anda fighter....andai tidak mahu kalah... bagi 110% insyallah..

Anonymous said...

Dari mana team anda itu tidak kisah.........apabila dah sampai ke tahap ini anda perlu bersyukur,ada dh buktikan yg anda adalah yg terbaik di antara yg terbaik...Tp ingat,jgn angguh dgn apa yg anda ada...Kemenangan tidak dtg brgolek tanpa usaha yg kuat...Setiap kejayaan memerlukan pengorbanan.Saya tidak pandai dalam sukan ini,tetapi saya tetap menyokong kalian...Saya harap kalian boleh buktikan kepada semua.Naikkan nama MALAYSIA.Ya saya yakin MALAYSIA BOLEH!!!!!!!!!

CIKGU ABD.RAHMAN,
LAHAD DATU

Followers